The ASID headquarters will be closed Monday, January 18, in honor of Martin Luther King Jr. Day.

Please contact the Customer Service team with any general and membership-related inquiries.

Meet the 2019 Outcome of Design Award Winners

Unity Health Care Brentwood

Project Overview

Project Team: Gensler (Design and Research), Unity Health Care Brentwood, Louise Russell (Researcher and Designer), Sunbrella, Wray Ward Communications, Artisan, Rand Construction
Project Type: Healthcare
Construction Type: Retro-fit/Renovation
Completion Date: October 2017
Location: Washington, D.C.
Project Size: 2,200 SF (1 Floor)
Client: Unity Health Care Brentwood

One out of six Washington, D.C. residents receive medical, behavioral, dental, or social services from Unity Health Care, a local network of federally-qualified health centers that promote healthier communities, regardless of ability to pay. As a patient-centered medical home (PCMH), Unity offers a team-based approach that encourages patients to become active participants in their own health care.

Unity’s goal was to use design as a tool to help better serve patients and visitors, enhance the staff experience, strengthen bonds with the Brentwood community, and ultimately improve community health. Partnering with global design firm Gensler and fabrics company Sunbrella Contract, the three organizations initiated research on the registration and waiting experience.

University of Utah, Lassonde Studios

Project Overview

Project Team: CannonDesign (Architecture), EDA Architects (Architecture and Design), University of Utah (Research)
Project Type: Education
Construction Type: New Construction
Completion Date: August 2016
Location: Salt Lake City
Project Size: 161,000 SF (5 Floors)
Certifications: LEED Gold (August 2018)
Client: University of Utah, Lassonde Entrepreneur Institute

The Lassonde Entrepreneur Institute is a nationally-ranked hub for student entrepreneurship and innovation at the University of Utah, and an interdisciplinary division of the David Eccles School of Business. The institute provides opportunities for thousands of students to learn about entrepreneurship and innovation through workshops, networking events, business plan competitions, and more. Seeking to accelerate and expand its impact, the university recognized the need to create an entirely new type of learning facility for a new paradigm of entrepreneurial learning that could better connect students to each other, to bold ideas, and to exciting new futures. The collaborative team engaged in extensive design experimentation and exploration as they sought to create a truly unique and unrivaled learning space.

studioIDS

Project Overview

Project Team: Perkins+Will (Design and Research), Dunham Associates (MEP Engineer), Gardner Builders (General Contractor)
Project Type: Corporate Office
Construction Type: Retro-fit/Renovation
Completion Date: February 2016
Location: Minneapolis
Project Size: 9,800 SF (1 Floor)
Certifications: Fitwel (2 out of 3 Stars; August 2017); LEED CI Gold/Platinum, pending
Client: Perkins+Will

StudioIDS is the new self- designed home of the Minneapolis office of international architecture and design firm Perkins+Will (P+W). With 65 professionals on staff, the Minneapolis office is consistently ranked among the top design firms in the city and has become a recognized leader in campus planning, sustainable design innovation, workplace strategies, healthcare design and change management – both throughout the region and nationally. Starting as a workplace pilot project in 2014, the studio needed to be 100 percent mobile, flexible, and technologically supported so project teams could easily move around the studio to collaborate. The new studio design also needed to support P+W’s local purpose of design excellence, sustainable stewardship, and social responsibility. Conscious, deliberate care was necessary in material selection and indoor environmental design. Challenging conventional workplace models, P+W set out to do less – less walls, less fixed furniture, simpler materials, less energy use, no assigned seating – offering more opportunity for choice, creativity, and collaboration.